Esko Linnavalli -sävellyskilpailun finaali Savoy-teatterissa 31.5.

Suomen Big Band -yhdistyksen ja UMOn yhdessä järjestämä seitsemäs Esko Linnavalli -sävellyskilpailu on huipentumassa finaaliin. Savoy-teatterissa päästään keskiviikkona 31.5. tutustumaan enintään kymmeneen esiraadin valitsemaan teokseen. Tuomaristo palkitsee tilaisuudessa kolme suosikkiaan, ja yleisökin äänestää omastaan.

Maksuton finaalitilaisuus alkaa kello 12. YLE radioi sen myöhemmin kanavillaan.

Kilpailu tekee kunniaa UMOn edesmenneelle perustajajäsenelle ja kapellimestarille Esko Linnavallille (1941-1991), joka toimi orkesterin taiteellisena johtajana 1975-1991. Linnavallin ansiosta UMOsta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkikentälle.

UMOn kapellimestarina konsertissa toimii Antti Rissanen, joka on vaikuttanut pitkään Suomen Big Band -yhdistyksessä sen puheenjohtajana.

JAS1

Antti, olet tutustunut kilpailuun lähetettyihin sävellyksiin, kun johdit UMOa jo esikarsintaa tehtäessä. Mikä oli vaikutelmasi tämänkertaisesta tasosta?

Taso oli varsin kirjava, mikä on tyypillistä tämänlaisille kilpailuille. On hyvä, että mukana on rohkeasti myös uransa alussa vielä olevia kirjoittajia. Sovituksista huomaa nopeasti kokemuksen määrän.

Aistitko teoksissa jonkinlaista trendiä? Löytyykö yhteisiä nimittäjiä?

Sellaista vaikutelmaa ei syntynyt. Kappaleet olivat kaikki aika erilaisia.

Kolmesta tuomarista Jukka Linkola ei ollut paikalla vielä esikarsintaa tehtäessä. Oliko Kari Ikosen ja Eero Koivistoisen helppo löytää yksimielisyys finaaliin valittavista teoksista?

Tuomariston päätökset perustuvat heidän näkemyksilleen ja kokemukselle, jota toki löytyy tässä porukassa hyvin paljon! Uskon, että tämä porukka on tarpeeksi arvovaltainen tekemään hyviä päätöksiä.