SBBY:n 40-vuotisjuhlatapahtuma 5.–6.10.

SBBY:n 40-vuotisjuhlatapahtuma 5.–6.10.

Suomen Big Band -yhdistys juhlii 40-vuotista taivaltaan Helsingissä 5.–6.10. Ohjelmassa on big band -kapellimestarikurssi, Suomen big band -mestaruuskilpailu ja juhlaillallinen. Tilaisuuden yhteydessä esitellään myös SBBY:n uudet tilaussävellykset ja palkitaan uudet Count Basie -mitalin saajat.

Kapellimestarikurssille ja SM-kilpailuun mahtuu vielä muutama osanottaja. Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian täällä.

OHJELMA

Perjantaina 5.10. Arabiasalissa

Klo 17–20 Big band -kapellimestarikurssi. Orkesterina Junior All Star Big Band (JAS), ohjelmistona SBBY:n uudet tilaussävellykset. Kouluttajana Antti Rissanen.

Lauantaina 6.10. Arabiasalissa

Klo 10–12 Big band -kapellimestarikurssi, JAS Big Band orkesterina.
Klo 13.00 Suomen big band -mestaruuskilpailu 2018.
Klo 16.00 JAS Big Band esittää uudet tilaussävellykset kapellimestarikurssin oppilaiden johdolla.
Klo 16.45 Palkintojenjako ja Count Basie -mitalien myöntäminen
klo 17.00 Suomen mestaruuden voittaneen big bandin esiintyminen (30 min).

Tilaisuuden yhteydessä julkistetaan Mikko Toivasen uusi IDEAT STEMMOIKSI! Big band -sovituksen opas -kirja. Suomen Perinnejazz ry lahjoittaa enintään 40 kpl SBBY:n jäsenorkestereille (1 kpl/orkesteri). Tule paikalle hakemaan omasi! Kirjoja myös myynnissä.

SM-kilpailu on avoin kaikille big bandeille. Edellytyksenä kilpailuun osallistumiselle on se, että orkesteri on vakituisesti toimiva big band eikä kilpailuun koottu ns. projektikokoonpano. Kilpailussa jokainen orkesteri esittää vapaavalintaisen ohjelman max. 15 min. Osallistuva orkesteri saa käyttää solisteja ja kokoonpanon on oltava big band.

  1. palkinto on 2000 euroa
  2. palkinto 1000 euroa
  3. palkinto 500 euroa

Tuomaristo voi jakaa palkinnot toisinkin sekä luovuttaa erilaisia tunnustuspalkintoja.

Lauantaina 6.10. Berghyddanissa (Vanhankaupungintie 3)

Klo 18– Juhlaillallinen ja big band -jamit

Tilaisuuteen ovat kutsuvieraiden ohella tervetulleita SM-kilpailuihin osallistuvien orkestereiden ja JAS Big Bandin jäsenet sekä kapellimestarikurssin osallistujat.

 

Comments are closed.