Suomen Big Band -yhdistys

Suomen Big Band -yhdistys ry (SBBY) on perustettu vuonna 1978 ja se toimii tällä hetkellä yli neljänkymmenen suomalaisen big bandin kattojärjestönä. Yhdistys tarjoaa jäsenpalveluja sekä tukee jäsenorkestereiden koulutus- ja konserttitoimintaa sekä ylläpitää valtakunnallista Junior All Stars Big Bandia. Yhdistys järjestää myös vuorovuosina Suomen Big Band -mestaruuskilpailua sekä ”Esko Linnavalli” big band -sävellyskilpailua.

SBBY ry:n jäseninä on sekä harrastaja-, ammattilais-, nuoriso- että opiskelijaorkestereita. Yhdistyksen jäseneksi voi hakea Suomessa vakituisesti toimiva big band. Vapaamuotoinen hakemus tulee lähettää yhdistyksen hallitukselle sähköisellä lomakkeella, joka tulee www-sivuille lähitulevaisuudessa. Hakemuksessa tulee ilmetä hakijan nimi, yhteystiedot sekä lyhyt kuvaus orkesterin toiminnasta ja soittajistosta. Ensimmäisen vuoden jäsenmaksu on 50 euroa ja jäsenmaksu seuraavina vuosina on 100 euroa.

SBBY myöntää aika ajoin Count Basie -mitalin tunnustuksena merkittävästä työstä suomalaisen big band -toiminnan hyväksi.

 

SBBY:n jäsenenä big bandeille on tarjolla seuraavia etuja:

  • Koulutusavustus: Yhdistys tukee jäsenorkestereidensa koulutus- ja konserttitoimintaa ensisijaisesti niiden kotipaikkakunnilla. Avustusta voi hakea hakemuksella.
  • Junior All Stars Big Band: Yhdistys ylläpitää tätä valtakunnallista kolme kertaa vuodessa koulutus- ja konserttiperiodeihin kokoontuvaa big bandia. Bändiin valitaan uusia jäseniä kesällä Imatran big band kesäkurssin yhteydessä. Mikäli bändissänne on nuoria soittajia (10-20 vuotiaita), jotka ovat kiinnostuneita toiminnasta niin he voivat ottaa yhteyttä bändin kapellimestari Antti Rissaseen ja juniorityöryhmään.
  • Big band -kurssien jäsenalennus: Yhdistys tukee jäsenorkestereidensa osallistumista eri big band -kursseille mm. Imatran vuosittaista kesäkurssia avustetaan 100 €/orkesteri. Kurssiavustusta voi hakea sivuillamme olevan linkin kautta.
  • Yhdistyksen www-sivut: Toimivat tiedotuskanavana yhdistyksen ja jäsenorkestereiden välillä (www.sbby.com). Sivuja kehitetään edelleen palvelemaan jäsenistöä mahdollisimman hyvin.
  • Big band -sovituksia ja -sävellyksiä: Yhdistyksen tilaamia big band -sovituksia ja -sävellyksiä on saatavana yhdistyksestä sekä Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksesta (www.fimic.fi) edullisesti. Olemme kokoamassa suomalaisen big band -musiikin tietokantaa.
  • Big band -käsikirja: Yhdistyksen vuonna 1998 julkaisemaa käsikirjaa on edelleen saatavana yhdistyksestä 10 € kappalehintaan + postikulut.
  • Levy: Junior All Star Big Bandin vuonna 2007 ilmestynyttä levyä voi tilata 10 euron hintaan.
  • Käsikirja Big Band -kapellimestareille: Muusikkokapellimestarin moniammatillinen toimenkuva. Vuonna 2004 ilmestynyttä Anja Maurasen pro gradu -työtä voi tilata yhdistyksestä 15 euron kappalehintaan + postikulut.
  • Kouluttajalista: Olemme kokoamassa listaa big band -kouluttajista, joka tulee jäsenistömme käyttöön piakkoin.
  • Kilpailutoiminta: Suomen Big Band -mestaruuskilpailu sekä ”Esko Linnavalli” big band -sävellyskilpailu.