BIG BANG

BIG BANG

BIG BANG

Suomen big band -yhdistyksen projekti ”BIG BANG” tuo musiikkikentälle uutta soitettavaa; helppoa ja mielekästä suomalaista big band -musiikkia. Säveltäjinä ovat toimineet kokeneet big band -musiikin ammattilaiset.

Osa sovituksista on laadittu niin, että ne ovat soitettavissa minimikokoonpanolla, joka on 2 alttosaksofonia, 1 tenorisaksofoni, 2 trumpettia, 1 pasuuna, piano, basso ja rummut.

Osa kappaleista on sovitettu myös niin, että ne voi esittää myös täydellä big bandilla tai hieman vajaalla puhallinorkesterilla. Mukana ovat seuraavat stemmat: 2 alttosaksofonia, 2 tenorisaksofonia, 1 baritonisaksofoni, 4 trumpettia, 4 pasuunaa, kitara, piano, basso, rummut ja perkussiot sekä lisäsoittimina vielä 1-2 huilua, 1-2 klarinettia, 1-2 käyrätorvea, baritonitorvi ja tuba.


JAS Studiolla tammikuussa 2010
Projekti tuotetaan nettiversiona. Kappaleiden mp3-tiedostot ja sovitukset voi kopioida tältä sivulta löytyvistä linkeistä.

Yhtyeenä sovituksien demo-äänitteellä toimii vuonna 2000 perustettu SuomenJunior All Star Big Band. JAS big band on big band -yhdistyksen luotsaama junior big band, jossa soittaa pääsykokein valittu joukko musiikinopiskelijoita ympäri Suomea. Orkesteria johtaa Antti Rissanen. Äänitteen on äänittänyt ja miksannut Markku Veijonsuo, Varistoteles-studiolta.

Kappaleet ovat pakattuina .zip-formaattiin.